Heeft uw podoloog na het podologisch onderzoek geconstateerd dat zooltherapie voor u kan werken? Dan kunnen er verschillende steunzolen voor u gemaakt worden. In dit blogartikel wordt een aantal van deze steunzolen besproken.

Proprioceptieve steunzolen

Proprioceptieve steunzolen worden ook wel bourdiol steunzolen genoemd. Dit zijn steunzolen opgebouwd op een grondpatroon van leer in combinatie met kurkelementen van een paar millimeter dikte. Deze steunzolen worden ingezet wanneer er problemen zijn vanuit houding gerelateerde klachten.

Aanmeten van proprioceptieve steunzolen

De proprioceptieve steunzolen worden aangemeten door middel van een podobaroscoop (voetspiegel). Wanneer u op deze spiegel staat worden de kurkelementen onder uw voet geplaatst, zodat nauwkeurig kan worden bekeken wat voor invloed dit op uw houding en stand van de voeten heeft. Door goede plaatsing van de kurkelementen worden via de huidsensoren de onderliggende pezen en spieren gestimuleerd, waardoor de spanning verandert in de bewegingsketen.

Wanneer uw podoloog de juiste combinatie in millimeter dikte, hardheid en plaatsing heeft gevonden, verwerkt de podoloog de kurkelementen in de steunzolen.

Mechanische steunzolen

Mechanische steunzolen zijn meer ondersteunend of corrigerend in de achter- en of voorvoet. Vaak worden deze steunzolen ingezet bij:

  • Vetkamerschade
  • Voorvoetklachten
  • Hielpijn
  • Bewegingsbeperkingen of een grotere mobiliteit op het bewegingsapparaat
  • Looppatroon van forse naar binnen- of buitenkanteling

Mechanische steunzolen kunnen in elementen en diverse kuipzolen opgebouwd worden. Ook kunnen de steunzolen gecombineerd worden met proprioceptieve elementen. De mechanische steunzolen worden bij Podocentrum Alblasserwaard ontworpen in ons Podo Cad Cam Design programma middels een 2D-scan. Het materiaal van de steunzolen en het afdekmateriaal kunnen in diverse hardheden gemaakt worden zoals bijvoorbeeld sportzolen en gecertificeerde(secosol) materialen voor werkschoenen. Vervolgens worden de steunzolen in onze eigen werkplaats bij Podocentrum Alblasserwaard uitgefreesd en verder verwerkt.

Volcontactzolen

Deze steunzolen worden ingezet bij reuma, diabetes en voeten met een hoge wreef waarbij we de steunzolen optimaal kunnen laten aansluiten. Om deze steunzolen te ontwikkelen worden de voeten ingescand met een 3D-scanner die ook het landschap van de voet inscant. Hierbij hebben we het landschap van de voet als uitgangspunt en kunnen we in ons Podo Cad Cam Design programma diverse correcties uitvoeren en elementen toevoegen.

Vervolgens worden de steunzolen bij Podocentrum Alblasserwaard uitgefreesd in onze eigen werkplaats en verder verwerkt:

Het ontwerp van de zool

De zool wordt zeer nauwkeurig opgebouwd uit diverse elementen en hardheden. De zolen worden via ons eigen freessysteem geproduceerd en in onze eigen werkplaats gemaakt. De zool bestaat uit diverse materialen die met de patiënt zelf zijn doorgesproken.

De zool bestaat uit diverse materialen

De therapiezolen worden via ons eigen freessysteem geproduceerd

Het afwerkingsmateriaal mag de patiënt zelf kiezen

Proces van het maken van een therapiezool

Maak een afspraak

Benieuwd wat Podocentrum Alblasserwaard voor u kan betekenen? Samen zoeken we naar de beste oplossing voor uw voetklacht.