De vergoeding van podologisch onderzoek, consulten, steunzolen, orthese en reparatie zit niet in de basisverzekering maar in de aanvullende verzekeringen. Hierbij gebruikt u niet uw eigen bijdrage, dat is voor zorg vanuit de basisverzekering.

Heeft u geen aanvullende verzekering?

Dan wordt er helaas niets vergoed. Het komt echter steeds meer voor dat er bewust gekozen wordt om geen aanvullende verzekering te nemen. Want de te betalen premie kan hoger zijn dan de vergoedingen. Niet alle aanvullende polissen vergoeden ook podologische zorg. Door de vele mogelijkheden van aanvullende pakketten kan er een groot verschil van vergoedingen voor voetzorg, steun, therapiezolen zijn. Er zijn ook verzekeringen zoals FBTO en Interpolis die niets vergoeden in de aanvullende pakketten.

Rechtstreekse declaratie bij de zorgverzekeraar

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, met uitzondering van Menzis en DSW.

Controleer uw zorgverzekering

Kies onderstaand uw zorgverzekeraar en het pakket waarvoor u verzekerd bent om direct te zien welke podologische behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed.