Schoenadvies

Schoenadvies

Goed schoeisel kan veel voet- en houdingsklachten verhelpen en voorkomen. Daarom helpt Podocentrum Alblasserwaard u graag mee met het uitzoeken van de juiste schoen.

De juiste eigenschappen

Het is belangrijk dat uw schoen goede eigenschappen heeft, zoals:

 • 1

  Stevige achterzijde bij de hiel (contrefort) en goed omsloten bij de hiel.
  De schoen mag niet slippen bij de hiel.

 • 2

  De schoen moet op het juiste punt op de ballijn buigen.
  De ballijn is het breedste gedeelte van de voorvoet. Daarnaast moet de schoen niet van de hiel naar de ballijn kunnen buigen.

 • 3

  Heeft u aangemeten zolen?
  Dan zijn er tegenwoordig al veel schoenen met een uitneembaar voetbed. Het is beter om met de zolen de schoenen te kopen.
  Voor werkschoenen gelden speciale eisen. U kunt uw zolen niet zomaar in werkschoenen dragen. Daarvoor worden zolen van gecertificeerde materialen gemaakt.

 • 4

  Uw schoen moet niet te plat zijn!
  Veel mensen denken dat een platte schoen goed is maar daar ontstaan juist hielpijn klachten door. Door de platte schoen ontstaat teveel trekkracht op de peesplaat tijdens het afwikkelen van de voet.

Voor wie is schoenadvies belangrijk?

Schoenadvies is in principe goed voor iedereen maar met name mensen met voetproblemen hebben er baat bij. Draagt u zolen dan is het beste uw zolen mee te nemen tijdens het passen van een nieuwe schoen. Tegenwoordig zijn er heel veel schoenen met een uitneembaar voetbed,waardoor het gemakkelijk is om schoenen te passen met uw eigen zolen.

Schoenadvies voor specifieke voetklachten

 • Schoenadvies bij voorvoetklachten

 • Schoenadvies bij Hallux Rigidus

 • Schoenadvies bij Hallux Valgus

 • Schoenadvies bij Haglundse Exostose

 • Schoenadvies bij Reuma

 • Schoenddvies bij Diabetes

Waarom schoenadvies?

Goed passende schoenen kunnen veel voetproblemen voorkomen. Een goede schoen voorkomt het ontstaan van eelt, likdoorns en hamertenen. Er zijn diverse soorten schoenen waarbij niet alleen de lengtemaat maar ook de breedte op de ballijn, de afwikkeling en het soort materiaal (stretch bij knokvorming) al aangepast is. En dan nog is het slechts een confectieschoen!

Orthopedische voorziening aan een confectieschoen

OVAC is een orthopedische voorziening aan een confectieschoen. Dat betekent dat er een afwikkelvoorziening onder de schoen gemaakt kan worden of een hakverhoging bij beenlengteverschil of een sturingswig. Bij een knobbel achter op de hiel (ook wel Haglundse exostose genoemd) kan het contrefort (hielversteviging) aangepast worden.

Durea schoenen

Podocentrum Alblasserwaard heeft goede ervaringen met Durea schoenen. Bekijk hieronder een video over de ontwikkeling en productie van deze schoenen:

Maak een afspraak

U kunt via ons online afsprakensysteem zelf een afspraak plannen in onze agenda.

beeldmerk register podoloog

Partners