Podologie

Podologie

De registerpodoloog is een specialist die alles weet over voeten en welke invloed de voet heeft op de rest van het lichaam voor volwassenen en kinderen in het dagelijks leven en de sport in het algemeen.

Wat is podologie?

Podologie betekent letterlijk voetkunde. Wanneer u beperkt wordt in bewegen, wandelen sporten door pijn in uw voeten, enkels, knie, heup of rug kunt bij de registerpodoloog terecht.
De registerpodoloog heeft specialistische kennis van voetproblemen bij reuma, artrose en diabetes en van de kindervoet in de groei.

Samenwerking

Bij Podocentrum Alblasserwaard werken we samen met o.a. fysiotherapeuten, pedicures, manueel therapeuten en schoenspeciaalzaken. Deze samenwerkingen zijn ontstaan doordat we weten wat ieder zijn behandelmogelijkheid en expertise in eigen vakgebied is en we daardoor de klant gericht kunnen adviseren en doorverwijzen.

De registerpodoloog

Een registerpodoloog staat ingeschreven in kwaliteitsregister van de Stichting LOOP en voldoet aan de volgende kwaliteitsnormen:

  • Staat ingeschreven in het kwaliteitsregister bij KABIZ: Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg;
  • Kwaliteitsaudit: Het Beroeps Competentie Profiel  met daarin onderwerpen als beroepshouding, cliëntbejegening, privacy, hygiëne, toegankelijkheid en bereikbaarheid;

  • Procesbeschrijving van de voetzorg in een zorgprotocol en gedigitaliseerd zorgdossier, waaronder de richtlijn Methodisch handelen en Verslaglegging;

  • Gecertificeerd door Vecozo Wijze van declareren naar zorgverzekeraars;

  • Opgeleid aan de Academie voor Podologie;

  • Afhandeling van klachten.

Voor wie is podologie?

De registerpodoloog is in staat de juiste behandeling te bepalen voor vrijwel elke voet- en houdingsklacht voor volwassenen en kinderen in het algemeen dagelijks leven en sport.

Met welke klachten kunt u terecht bij Podocentrum Alblasserwaard?

Waarom podologie?

Pijn en vermoeidheid in de voeten kan vele oorzaken hebben. Meestal worden zij echter veroorzaakt door een disbalans in de voeten; het gevolg hiervan is overbelasting. Het herstel van de balans in de voeten, door middel van corrigerende steunzolen, kan de klacht doen verdwijnen.

Kinderpodologie

Bij kinderen komen over het algemeen niet echt voetklachten voor. Dit wil zeggen dat de kinderen het zelf niet als hinderlijk ervaren. Vaak zijn het de ouders die zich zorgen maken over bijvoorbeeld de stand van de voeten, tenen of het looppatroon. Veel van deze gevallen behoren tot het normale groeiproces en dan is vaak geruststelling al voldoende.

Behandelmogelijkheden

Een registerpodoloog kent veel verschillende behandelmogelijkheden. Welke behandeling u krijgt, hangt af van de oorzaak van uw klacht. Bij sommige klachten bent u al geholpen met een goed schoenadvies. Bij andere klachten is er meer nodig. Samen met u zoekt de registerpodoloog de beste oplossing voor uw voetklacht.

Maak een afspraak

U kunt via ons online afsprakensysteem zelf een afspraak plannen in onze agenda.