Bij kinderen kunnen ook voetklachten voorkomen. Denk hierbij aan vermoeide zere voeten na een dag intensief lopen, zoals een bezoek aan een pretpark of een dierentuin. Ook pijn in de hiel tijdens of na het sporten komt voor.

Klachten van pijn en vermoeidheid

Kinderen kunnen hun voeten overmatig naar binnen kantelen. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan van pijn en vermoeidheid. Dit is te herkennen wanneer kinderen niet graag willen lopen of vaak struikelen en vallen.

Om deze voet- en houdingsklachten te voorkomen is het belangrijk dat het kind goede schoenen draagt. Kenmerken van een goede schoen zijn een stevige hiel en flexibel buigzaam op het breedste gedeelte van de voorvoet. Uiteraard moeten de schoenen altijd met gestrikte veters gedragen worden. Laat u hierin goed adviseren bij een schoenspeciaalzaak of maak een afspraak bij Podocentrum Alblasserwaard.

Klachten door groeipijn

Groeien kost tijd. De spieren en pezen kunnen daardoor bij de aanhechtingen op de botten pijn gaan doen in een groeispurt. Tijdens het podologisch onderzoek kunnen we onderscheiden of de klachten worden veroorzaakt door een afwijking in de vorm of beweging van de voet, knie en heup, of door het groeien.

Veranderingen in de houding en pijn in de rug

In de leeftijd van 10 tot 14 jaar kan door middel van een beenlengteverschil en erfelijke factoren een vergroeiing in de wervelkolom ontstaan. Dit wordt ook wel scoliose genoemd. Groei gaat niet symmetrisch, hierdoor kan er een verkeerde houding ontstaan:

  • Schouders laten hangen;
  • Verkeerd lopen door het dragen van zware tassen;
  • Verkeerd op een stoel zitten;

Daarbij geven de computers en tablets steeds meer nekklachten.

Podologisch onderzoek en vervolgstappen

Door middel van podologisch onderzoek bepalen we wat de beste therapie is. Hierbij kijken we naar de houding, beweging en het gangbeeld. Vaak werken we samen met de fysio- of cesartherapeut. Deze specialisten richten zich specifiek op houding. Na de behandeling is het belangrijk om ieder half jaar een controle-afspraak te maken.

Maak een afspraak

Benieuwd wat Podocentrum Albasserwaard voor uw kind kan betekenen?