“De mensen kunnen hier onder andere terecht met hiel-, pees- en voorvoetklachten, maar ook met rug-, knie- en nekklachten. Zij kunnen mij tevens raadplegen bij afwijkingen van de stand van de voet en de lichaamshouding”, vertelt praktijkhoudster Ria Flokstra.

Artikel in het Sliedrecht Magazine

“Een van mijn specialismen is de echografie, met behulp waarvan verschillende afwijkingen aan de voet in beeld kunnen worden gebracht.”

“Het is heel belangrijk dat mensen zonder pijn kunnen lopen”, verklaart Ria stellig. „Om die reden wordt aan iedere cliënt ruim aandacht besteed. “Wie nieuw in de praktijk komt kan rekenen op een uitgebreide intakesessie, bestaande uit een anamnese, een uitgebreid functieonderzoek en verschillende metingen. Hiervoor wordt zo’n drie kwartier uitgetrokken. Bij pijnklachten wordt met behulp van geavanceerde apparatuur ín de voet gekeken. Zo kan bij hielklachten onder meer zichtbaar worden gemaakt of er sprake is van een peesontsteking, een kalkspoor of vetkamerschade. Ook degeneratieve afwijkingen als gewrichtsslijtage komen op deze manier aan het licht.”

Eigen werkplaats

“Niet iedere cliënt gaat hier trouwens met zolen de deur uit. Soms kan een goed schoenadvies uitkomst bieden. Ik ben tevens gespecialiseerd in sportpodologie en medical taping. Rugklachten kunnen worden veroorzaakt door een bepaalde stand van de voet of een verschil in beenlengte. Zooltherapie kan deel uitmaken van de behandeling. De zolen worden in eigen werkplaats vervaardigd.”

Meer informatie

Op deze website wordt uitleg gegeven over verschillende soorten klachten. Ria’s blog maakt melding van de laatste ontwikkelingen binnen de (sport)podologie en ander voetennieuws.